peke_edit.jpg

Kära BBK:are

Äntligen dags för vår rustningen av våra båtar, med löften om härliga utflykter i vår härliga skärgård. Vi riktigt ”gnuggar” in våra förväntningar om en varm och solig sommar.

Vatten på varvsplan

Vi kommer att sätta på vattnet på varvsplan så fort det inte är minusgrader ute.

Happy Bosön 2019

Bosö Båt Klubb vill tacka alla er som kom och minglade med varandra i klubbhuset under fredagens ”Happy Bosön”

Som vanligt hade vi som kom, 56 vuxna och 10 barn, trevligt tillsammans.

happy3

Det åts nygräddade frasvåfflor med grädde och sylt i massor senare dukades även rostbiff, kalkon med potatissallad fram tillsammans med olika drycker.

happy1

Bosö-baren hölls öppen för de som ville ha ett glas vin eller cider. Det kändes som att medlemmarna under kvällen även hann med att lösa flera  båtrelaterade frågor mellan varandra.

Tack alla er som hjälpte till med allt från att handla, till servering och diskning.

Snart är det sjösättning!

Vi ses på klubben

Klubbmästaren

Mastskjulen tillgängliga igen

Nu kommer Du in i mastskjulen med Din medlemsnyckel igen.

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

Enkäten båtbottentvätten

Nu är svaren från vår enkätundersökning klara och Du hittar
sammanfattningen av undersökningen HÄR

Tillgängligheten till BBK

BBK ökar tillgängligheten för sina medlemmar med ytterligare ett telefonnummer under driftens öppettider, nu kan du ringa både på 08-767 99 86 och 08-767 95 74

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Fr o m den 18 april finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus.

Det vi behöver göra är att städa Klubbhuset 2 gånger i veckan. Anmälan om intresse sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-20:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna