sjökort.jpg

Underskatta inte en bra bryggsegling!

Jag hör en liten pojke på brygga D,han ropar på sin pappa, ivrig att få visa vad han kan. Ett äldre par sätter riggen, kronan på verket kommer när de senare får hissa sitt segel. Ett par ungdomar sitter för första gången i sin nyinköpta båt och fikar. Som seglare måste man ändå förstå varför vissa väljer morbåt. Glädjen att få starta sin nyservade motor, kasta loss och få gasa ut på Askrikefjärden är troligen obetalbart.

Vad menar han, är det säkert flera av Er som tänker.

Vattenposterna på bryggorna

Vi har nu, som några av Er redan märkt, monterat upp 28 nya vattenposter på bryggorna.

Ett stort tack till alla Ni som hjälpte  till med detta jobb.

På söndag så planner vi att koppla på vattnet vilket gör att vattnet på bryggändan kommer att vara avstängt.

Vi kommer att spola ledningarna under söndagen och måndag vilket gör att Ni inte skall använda dessa nya tappställen förrän vi är klara med spolningen. Jag återkommer med info om när det är OK att använda dessa nya vattenposter. Fram till dess så kan Ni använda vattenposten längst ut och den vid grinden.

Hälsningar Per
Vattenpost

Information

Den utlagda bron mellan Danderyd och Tranholmen, kommer ligga kvar till den 10 juni 2020.

”Lilla Lidingöbron” där trafikregleringen kommer att vara under pågående ändringar under säsongen 2020. Det är angeläget med extra uppmärksamhet vid passage.

Viktigt meddelande - gäller från den 30 mars

Angående den pågående Corona spridingen så öppnas klubbhuset upp en del och tills vidare gäller:

Medlemsnyckeln B fungerar i entrédörren och toaletterna men inte till klubblokalen, köket eller driftkontoret.
Tips till dig som bokat vaktpass, ta med egen termos med kaffe eller dylikt eftersom köket är stängt.

För dig som bokat arbetsplikt via städning så städas enbart yttre hallen och toaletterna samt plocka skräp ute runt klubbhuset.

Vårt Driftkansli nås via telefon på tisdagar mellan kl 18:00-20:00, då endast via telefon eller email. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till respektive tjänst som Du når HÄR.

Vaktbokningar 08-767 95 74
Övriga frågor 08-767 99 86

Du kommer in till toaletterna utfifrån som vanligt.

Årets vaktbokning öppnar tisdagen den 25:e februari klockan 18:00

Du bokar som vanligt via bokningssystemet på Bosö båtklubbs hemsida (https://bas.batunionen.se), om Du saknar inloggning kontakta då driften.

Nytt för i år är att vi styrt om var vakterna går för att maximera säkerheten där den verkligen behövs, dvs. där våra båtar finns.

Se till att boka ditt pass snarast, om Du inte bokat ett pass när bokningen stänger kommer Du att bli tilldelad ett pass. Om Du blir tilldelad ett pass kan det vara svårare att byta till ett annat datum, se till att själv boka ett pass som passar Dig. Bokningen kommer att vara öppen ca 1 månad, vi återkommer inom kort med datum när bokningen stänger.

Jörgen
Vaktchef Bosö Båtklubb

Miljöfarligt arbete inom BBK område

Många medlemmar står nu inför att sanera båtbottnarna med mål att uppnå en skrovren båt. Det innebär bla att många externa hantverkare kommer att arbeta med detta på varvsplanen. Det är bra eftersom vi snabbare kommer att minska läckaget i hamnbassängen eller på den sommarplats som båten har.

Vår erfarenhet hittills av hur våra miljöregler efterföljs av extern personal, är inte bra! Oftast beror detta på att man inte känner till våra regler och miljökrav. Vi måste därför strama upp kraven på kunskaper om dessa regler. Medlem som anlitar extern arbetskraft har naturligtvis skyldighet att informera dessa om vad som gäller.

Bifogat finns en mall för detta, som samtidigt är en överenskommelse mellan Klubben-medlemmen och den externa hantverkaren. Ett ex av överenskommelsen skall lämnas till driften och ett ex skall innehas av den hantverkare som arbetar på varvsplanen.

Du hittar policyn med inkluderad blankett under rubriken Miiljö - Policy miljöfarligt arbete

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Nu finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus genom att städa i våra gemensamma lokaler.

Intresse anmälan sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-19:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna