fanditha_edit.jpg

Kära BBK:are

Sommaren är här!

För att stanna länge hoppas jag. Nu kan vi förverkliga de drömmar om härliga skärgårdsturer som en båt i hamnen kan ge. Jag noterar att en del båtar ligger kvar på varvsplan. Jag rekommenderar alla som själva ombesörjer sin sjösättning att genomföra den så snart som möjligt, främst för att vår bevakning numera sker nere i hamnen efter ordinarie sjösättningsperiod.

I samband med sjösättningsfesten 2019 slogs det REKORD

Lördag den 11 maj genomförde BBK årets sjösättningsfest, det var hyggligt väder med lite sol och 16 grader i skuggan samt svag sydlig vind. BBKs flagga vajade som vanligt över borden, grillarna, loppisen, hoppborgen och klubbhuset.

IMG 2358 CS

Brandbåten kom på besök och fick genast ta emot många intresserade ombord.

Skattjakten liksom hoppborgen, nya för i år, var mycket uppskattade.

IMG 2371 cs

Barnen samt några vuxna målade den TRE kvadratmeter stora tavlan.
IMG 2362 CS

REKORD för sjösättningsfesten blev det i:

• Antal uppskattade besökare ca: 270 st varav, mycket glädjande, ca:80 st ungdomar under 150 cm.
  • 336 hamburgare och 323 dricka inmundigades.
  • Loppisen inbringade TIOTUSENFYRAHUNDRASEXTIOSJU kronor som BBK skänker till Sjöräddningssällskapet.

Stort TACK till alla ni som kom och gjorde sjösättningsfesten till en REKORD-dag
IMG 2367 CS

Extra tack till alla ni som hjälpte till med Hoppborgen, Skattjakten, Grillning, Loppis, Fotografering, Målningen, Handla, Bära bord o.s.v.

REKORD var ordet

Klubbmästaren

Maj 2019

Kära BBK:are

Sommaren kommer!

Mastskjulen tillgängliga igen

Nu kommer Du in i mastskjulen med Din medlemsnyckel igen.

Information om bottenfärger

Nu när vi närmar oss sjösättningen vill vi från styrelsen och driften informera om BBK’s regler för bottenfärg och målning med dessa på varvsplan.

BBK har som målsättning att alla båtar i hamnbassängen skall vara skrovrena och beväxning motverkas främst genom användning av bottentvätt. Skrovren är en båt utan biocid eller andra giftiga ämnen i bottenfärgen samt att gammal bottenfärg med dessa ämnen är borttagen. Äldre båtar än 1991 kan innehålla det förbjudna giftet TBT som förbjöds 1989. Båtar med detta medel i bottenfärgen måste enligt tillsynsmyndigheten, saneras snarast möjligt. Hårda bottenfärger typ epoxy är tillåten. Mht att silikonfärgers inverkan på BBK’s bottentvätt och vagnpark, kan utgöra säkerhetsrisk, är inte heller dessa tv tillåtna.

Tillgängligheten till BBK

BBK ökar tillgängligheten för sina medlemmar med ytterligare ett telefonnummer under driftens öppettider, nu kan du ringa både på 08-767 99 86 och 08-767 95 74

Gör Din arbetsplikt i Klubbhuset

Fr o m den 18 april finns det möjlighet att göra Din arbetsplikt i vårt Klubbhus.

Det vi behöver göra är att städa Klubbhuset 2 gånger i veckan. Anmälan om intresse sker via bokningsmodulen i Bas-K. http://sbu.cloudapp.net/

Vi kommer skapa 2 bokningsmöjligheter i veckan. Måndagar och torsdagar.

Driftens öppettider
Driftkontoret håller öppet mellan kl 18:00-19:00, på helgfria tisdagar där Ni kan ställa frågor om allt som rör Er båt och medlemsskap.
Telefon till driftkontoret  08-767 99 86  samt  08-767 95 74.

Välkomna